Poule B: Essevee wordt afgeslacht, KV Kortrijk blijft aan de leiding

11-05-2019 21:45 Laatste update: 22:57
3

KV Kortrijk heeft zijn leidersplaats in Poule B kracht bijgezet. Het versloeg Zulte Waregem met maar liefst 0-5.

Zulte Waregem kreeg al heel vroeg een enorme klap te verwerken. Na amper tien minuten kreeg hun topschutter Harbaoui rood na een elleboogstoot. KV Kortrijk kon net voor het halfuur de eerste goal maken via Rolland. Daarna kregen de bezoekers vrij spel. Chevalier en Ezekiel zetten nog voor de rust een 0-3 op het scorebord.µ

Na de pauze zorgde Zulte Waregem voor een bescheiden tegenoffensief, maar het was toch Kortrijk dat weer kon scoren. Invaller De Sart maakte de 0-4. D'Haene zorgde in blessuretijd zelfs voor een zware 0-5 eindstand. Kortrijk heeft zo 21 op 24, Zulte Waregem amper 7 op 24.

Ook zege voor Waasland-Beveren
Waasland-Beveren en Cercle Brugge speelden nergens meer voor, maar zorgden toch nog voor drie doelpunten. Cercle kwam in de eerste helft op voorsprong via Mercier, maar Waasland-Beveren keerde de situatie in het laatste kwartier nog om. Vanzo en Badibanga zorgden nog voor 2-1.

Union en Moeskroen begonnen er pas om 20u30 en zorgden voor een aangenaam kijkstuk. Uiteindelijk werd het 3-3 en moet Union leider Kortrijk dus laten gaan. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil vier punten.