Genkse jonkies geven het voorbeeld, beker verhuist weer naar Limburg

Genkse jonkies geven het voorbeeld, beker verhuist weer naar Limburg

11-05-2019 16:49 Laatste update: 17:11
5

Bij KRC Genk hebben ze dit weekend al een reden om te feesten. De U21 van de Limburgers won zaterdag de bekerfinale. In de eindstrijd klopte het de leeftijdsgenoten van KAS Eupen met 1-4.

De Genkse jonkies kenden in de finale weinig problemen. Bij de rust stond het wel nog maar 0-1. Gabriel Leveh bracht Genk op voorsprong. Na vijf minuten werkte de Ghanees een counter voor bijna 1.400 af.

Na de pauze liep Genk uit tot 0-3. Bryan Limbombe Ekango en Ismael Saibari Ben El Basra maakte het verschil. Rabbi Djongambo redde nog de eer voor Eupen, maar het slotwoord was opnieuw voor de Limburgers. Ilias Takidine zette de eindscore op het bord.

Vierde beker op rij
Dat Genk bij de U21 de Beker van België wint, hoeft niet meer te verbazen. De vorige drie edities wonnen de Limburgers ook. In 2016 ging Roeselare voor de bijl. Daarna was Genk te sterk voor Anderlecht. Vorig jaar klopten de jonkies van Genk Club Brugge.

Zondag kan de A-ploeg van Genk het goede voorbeeld van de U21 volgen. Wint Gent op het veld van Club Brugge dan mag het zich Belgisch landskampioen noemen.