Lof voor Kompany: Die goal zijn ze nu nog aan het uithakken

Lof voor Kompany: "Die goal zijn ze nu nog aan het uithakken"

11-05-2019 16:05

Dankzij Vincent Kompany beschikt Manchester City nog altijd over de beste papieren om kampioen van Engeland te worden. Bij Veronica Inside hadden ze vrijdag de nodige lof voor onze landgenoot.

“Het was een krankzinnige voetbalweek, gooide presentator Wilfred Genee op. "Het was fantastisch", aldus Johan Boskamp. "Maandag was het al verschrikkelijk mooi met Manchester City – Leicester Ciy. City speelde zo goed, op de helft van de tegenstander. Maar het mooiste was het schot van Kompany. Die schiet een bal binnen, die zijn ze nu nog altijd aan het uithakken. Dat was echt niet normaal. Het was een klassegoal."

Rene van der Gijp sprong bij. "Dat is echt heel leuk voor die jongen. Die heeft een hoop ellende gehad. Hij liep van de ene in de andere blessure. Hij deed er alles aan om het WK te halen. Daarna is hij slecht aan het seizoen begonnen. De afgelopen paar weken is Kompany weer redelijk in vorm. Hij was het iedere keer aan het forceren. Hij zag er niet meer zo goed uit. Nu is het wel weer beter."

Kompany trok zich niks aan van zijn ploegmaats, die riepen dat hij niet moest trappen. "Vincent kan immers wel schieten", aldus Boskamp. "Destijds speelde hij op het middenveld van Anderlecht en schoot hij ze ook zo binnen. Dit is leuk voor hem, want ze willen dat hij de helft van zijn salaris inlevert en nog minder gaat spelen."

"Hoe lang speelt Kompany nu voor City?", vroeg Van der Giijp zich af. "Elf jaar!? Dat is een boegbeeld. Nog een jaartje doorgaan", besloot de analist. Het contract van Kompany loopt aan het einde van dit seizoen af.