Bankzitter Kalinic en Aston Villa doen goede zaak in strijd om de promotie

11-05-2019 15:44
2

Aston Villa heeft de eerste van twee wedstrijden in de Championship playoffs tegen West Bromwich Albion winnend afgesloten. The Villans wisten na rust een 0-1 achterstand om te buigen in een overwinning.

In de halve finale van de playoffs om promotie naar de Premier League heeft Aston Villa een minimale zege geboekt. Aston Villa, met Lovre Kalinic op de bank, kwam nog wel op achterstand door een goal van Dwight Gayle, maar na rust stelde Villa orde op zaken. Een kwartier voor tijd tekende Conor Hourhane met een heerlijke afstandsknal voor de gelijkmaker.

Twee minuten later tekende Tammy Abraham voor 2-1 na een terecht gegeven strafschop. In de slotfase kreeg doelpuntenmaker Gayle ook nog eens zijn tweede gele kaart.

De return tussen West Brom en Villa volgt komende dinsdag. In de playoffs tellen uitgoals niet dubbel. Gayle zal de return door zijn rode kaart moet missen. Voor Kalinic zit er zo een promotie aan te komen. De ex-doelman van Gent is echter bankzitter bij Aston Villa. Hij verloor zijn basisplek na een blessure en mindere prestaties aan Jed Steer.