Van Himst heeft verrassende transfertip voor Anderlecht: Dat zou ik kopen

Van Himst heeft verrassende transfertip voor Anderlecht: "Dat zou ik kopen"

10-05-2019 21:17
10

Na het slechte seizoen staat het vast dat RSC Anderlecht zich de komende zomer zal proberen versterken. De Brusselaars gaan de transfermarkt op. Paul Van Himst weet ook op welke positie Anderlecht absoluut een nieuwe speler nodig heeft.

Heel wat mensen vinden dat Anderlecht een extra spits nodig heeft, Van Himst ziet het anders. "Als ik de club nu in handen zou krijgen, zou ik eerst en vooral een verdedigende middenvelder zoeken", vertelt hij bij RTBF.

"Of het nu binnen de club is of elders. Het middenveld mist kracht. Tegen ploegen die fysiek sterk en krachtig zijn, zien we af. Ik zou dus zo'n profiel zoeken", geeft het icoon van Anderlecht aan.

"Anders zou ik misschien nog een verdediger zoeken, want het valt maar te zien of Kara het zal volhouden. Tegen snelle spitsen heeft hij het soms lastig. De as van het veld is superbelangrijk, dus ik zou vooral op die posities transfers doen.

Beterschap
Hij gelooft dat Anderlecht ook beter kan doen. "Als Anderlecht op de cruciale posities adequate spelers kan vinden, kunnen ze volgend seizoen weer voor de titel spelen. Daar ben ik van overtuigd. Bij momenten is al gebleken dat er wel iets in deze ploeg zit. Maar dit jaar missen ze kwaliteit om kampioen te spelen", besluit hij.