Thorup geeft nog lang niet op: 'Ik ben een vechter, dat ga ik ook tonen.'

Thorup geeft nog lang niet op: 'Ik ben een vechter, dat ga ik ook tonen.'

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 20:11vr 10-05-2019 om 20:11

Jess Thorup heeft het ver van makkelijk gehad bij KAA Gent. De Play-Offs verliepen niet volgens plan. En tot overmaat van ramp verloor Gent ook nog is de bekerfinale. Maar de Gentse coach denkt allesbehalve aan opgeven.

Thorup gaf aan in Het Laatste Nieuws dat hij allesbehalve denkt aan opgeven. "We moeten nu vooral punten pakken, zodat we op de laatste speeldag nog een finale voor de vijfde plaats kunnen spelen tegen Anderlecht. Dat is ons doel. Maar ik blijf ook werken aan de langere termijn, met onder meer de transferperiode die eraan komt. Voor mij blijven de korte én de langere termijn belangrijk."

Ook Brecht Dejaegere stak zijn trainer een hart onder de riem."We moeten tonen dat we verder willen gaan met deze coach", aldus Dejaegere. “Hij gelooft er nog in, hij heeft zijn doelstellingen en de groep wil daar nog altijd in meegaan. Thorup is nog altijd dezelfde als toen hij hier toekwam. Hij is heel hongerig, het is een winnaar. Het gebrek aan resultaten vreet aan iedereen, maar hij staat nog altijd heel positief tegenover de groep en de groep doet dat ook ten opzichte van hem."

Hein Vanhaezebrouck
Thorup was de voorbije dagen ook op de hoogte over de geruchten dat Ivan De Witte al gesproken zou hebben met ex-coach Hein Vanhaezebrouck. "Woensdag hebben de voorzitter en Michel Louwagie me uitgenodigd", vertelt Thorup.

"We hadden een goed gesprek over wat geschreven werd. De voorzitter en Michel beloofden me met honderd procent zekerheid dat daar niets van klopt. Ik heb een goeie relatie met Michel en de voorzitter, we zijn eerlijk tegenover mekaar. Als zij mij zeggen dat heel dit verhaal ‘bullshit’ is, dan geloof ik dat. We moesten hierover spreken, want normaal gezien is er geen rook zonder vuur. Maar ons gesprek was heel open en daarmee is dit verhaal voor mij afgesloten.”


Poll

Moet Gent afscheid nemen van Thorup?

(273 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws