Opvallend: Beerschot-Wilrijk start abonnementenverkoop voor 1A

Opvallend: Beerschot-Wilrijk start abonnementenverkoop voor 1A

10-05-2019 18:30 Laatste update: 18:47
16

Opvallend nieuws uit het kamp van Beerschot-Wilrijk. De Antwerpenaren verloren de promotiefinale van KV Mechelen en promoveren in principe niet. Maar daar denken ze bij Beerschot-Wilrijk voorlopig helemaal niet aan. De club uit 1B gaat er vol vanuit dat het zal promoveren. Dat blijkt ook uit de wel heel opvallende campagne

'Operatie Abo: 1A voor de prijs van 1B', valt er op de clubsite van Beerschot te lezen. Hiermee laat het dus wel heel erg duidelijk blijken dat ze er volop van uit gaan dat ze promoveren door Operatie Propere Handen. Dinsdag gaat de abonnementenverkoop van start voor het seizoen 2019-2020. Aan de prijs wijzigt er niks. De prijzen blijven hetzelfde als abonnementen in 1B maar toch zou het abonnement voor 1A zijn.

Door Operatie Propere Handen weet niemand nog wie er zal degraderen en promoveren. Maar bij Beerschot-Wilrijk denken ze alleen maar aan promoveren. Het verloor de promotiefinale tegen KV Mechelen, waardoor normaal gezien Mechelen zou promoveren maar door Operatie Propere Handen is er nog helemaal geen duidelijkheid. 

Rechtvaardige promotie
'Beerschot blijft ambitieus en hoopvol. Het zal volgend seizoen opnieuw een stap vooruit zetten. We willen er samen met onze supporters nu al aan bouwen en lanceren 'Operatie Abo'. Tot en met vrijdag 7 juni, krijgen de supporters de kans een abonnement te kopen aan dezelfde tarieven als het voorbije seizoen in 1B. Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk voor de prijs van Lommel en Roeselare, dat is waar we voor gaan.' valt er te lezen op de clubsite van de Kielse Ratten.

'Het disciplinair onderzoek in de zaak Operatie Zero, uitgevoerd door onafhankelijke juristen heeft geconcludeerd dat er ploegen ongetwijfeld aan wedstrijdvervalsing hebben gedaan. We gaan ervan uit dat zij de gepaste straf zullen krijgen binnen de voorziene termijn. In dat geval is Beerschot de gerechtvaardigde promovendus, gezien de knappe tweede plaats in een sterke reeks en de opnieuw afgedwongen finale.'