Vitesse wil Musonda toch nog gebruiken: Er ligt een verzoek van ons in Londen

Vitesse wil Musonda toch nog gebruiken: "Er ligt een verzoek van ons in Londen"

10-05-2019 18:39

Vitesse wilt Charly Musonda dit seizoen nog gebruiken, maar heeft daarvoor de toestemming nodig van Chelsea. De Belgische middenvelder was dit seizoen lang out met een blessure, maar coach Leonid Slutskiy denkt de talentvolle Belg nog goed te kunnen gebruiken.

"Er ligt een verzoek van ons in Londen. De dokter van Chelsea moet beslissen of Musonda zover is dat hij bij de selectie kan aansluiten", vertelt Slutskiy aan Omroep Gelderland. "Ja, als zij een positief oordeel geven begint hij tegen De Graafschap op de bank. Hij is gretig, hij voelt zich goed en is ook getergd. Hij wil spelen."

De 22-jarige Musonda heeft een dramatisch seizoen achter de rug, maar wil in de slotfase van het seizoen toch nog in actie komen. De Belg met Zambiaanse roots raakte begin september tijdens een oefenduel met Royal Antwerp FC al geblesseerd aan zijn knie. Hij was toen pas drie dagen aan de slag bij Vitesse. Er volgde een lange en zware revalidatie, maar de laatste dagen liet Musonda een sterke indruk op de trainingen bij Vitesse.