Belhocine heeft geen leedvermaak omwille van Mbokani: Dat is ons probleem niet

Belhocine heeft geen leedvermaak omwille van Mbokani: "Dat is ons probleem niet"

10-05-2019 16:43
4

RSC Anderlecht heeft onder interim-coach Karim Belhocine vier op zes gepakt. De Brusselaars willen die goede prestaties komend weekend bevestigen tegen Royal Antwerp FC. 

"Het heeft deugd gedaan", vertelt Belhocine volgens Het Nieuwsblad over de 2-1 zege tegen Standard. "Ik zag blije gezichten op training. Ik zag plezier, ook al was de sfeer voordien - ondanks de negatieve resultaten - ook best goed. Maar de overwinning tegen Standard was maar één match. We moeten nu verder blijven evolueren op diezelfde basis."

Zondag moet paars-wit aan de bak tegen Antwerp. Dieumerci Mbokani is er alvast niet bij. De spits is geschorst. "Dieu is heel belangrijk voor Antwerp, maar dat hij er niet bij is: dat is - met alle respect - ons probleem niet. Het neemt onze goesting niet weg om ginder iets neer te zetten. Het is geen opluchting dat Mbokani er niet bij is. Het was wel een opluchting dat wij vorige week zelf iets lieten zien."

Anderlecht kan met wat geluk nog meestrijden voor de vierde plaats en een Europees ticket. "We weten dat het moeilijk wordt en dat we afhankelijk zijn van de ploegen voor ons, maar we blijven ervoor vechten. Liefst tot de laatste speeldag. We moeten in de eerste plaats zelf al onze wedstrijden winnen", besluit Belhocine.