Benfica rekent volgend seizoen niet op Svilar: 'Onderhandelingen met keeper bezig'

Benfica rekent volgend seizoen niet op Svilar: 'Onderhandelingen met keeper bezig'

10-05-2019 15:55
7

Jasper Cillessen is op weg naar Benfica. Dat meldt A Bola. De doelman van FC Barcelona en het Nederlands elftal zou in gesprek zijn met de Portugese topclub. Dat betekent slecht nieuws voor Mile Svilar, die dit seizoen al amper speelde voor Benfica.

Benfica is volgens A Bola 'dicht bij' de komst van Cillessen. De dertigjarige doelman staat naar verluidt open voor een move naar de koploper van de Liga NOS. Cillessen heeft bovendien toestemming gekregen van Barcelona om na drie jaar trouwe dienst een nieuwe club te zoeken.

Het is vooralsnog onbekend of de mogelijke transfer naar Benfica een huur of een definitieve overstap betreft. Mits de deal doorgaat, wordt Cillessen eerste keeper in het Estadio Da Luz. Dit seizoen verdedigt het Griekse talent Odysseas Vlachodimos het doel, maar hij lijkt op het tweede plan te raken. Mile Svilar zal worden verhuurd.

Donderdag meldden Portugese media dat ook FC Porto jaagt op Cillessen. Het is geen geheim dat de doelman uitkijkt naar een nieuwe club. Hij is voor het derde seizoen op rij de stand-in van Marc-André ter Stegen, die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot één van de beste keepers ter wereld.