Clement: Kampioen spelen op het veld van Club Brugge is niet mijn ultieme droom

Clement: "Kampioen spelen op het veld van Club Brugge is niet mijn ultieme droom"

10-05-2019 15:25
6

Zondag kan de Jupiler Pro League beslist zijn. Wint KRC Genk op het veld van Club Brugge, dan is de kampioen bekend. Philippe Clement kan dus vieren in het hol van de leeuw, maar dat is niet zijn ultieme droom.

Enkele jaren geleden was Clement T2 bij Club Brugge. Bij Blauw-Zwart werd hij uiteindelijk niet T1. Clement ging daarna bij Waasland-Beveren op eigen benen staan en is ondertussen de succescoach van KRC Genk. "Het is niet mijn ultieme droom om op Club Brugge kampioen te spelen", noteerde Metro uit de mond van Clement.

Clement weet wat hij persoonlijk leuker vindt, maar zou het niet erg vinden als dat niet gaat gebeuren. "Ik denk dat het thuis, met het eigen publiek erbij, altijd veel leuker is. Dat scenario gaan we natuurlijk niet forceren. We moeten onze punten nog pakken."

Sinds eind 2013 kon KRC Genk niet meer winnen van Club Brugge in het Jan Breydelstadion. "In Brugge is het de moeilijkste verplaatsing van het seizoen voor ons, dat blijkt uit de cijfers. Wij hebben echter alle kwaliteiten en veel vertrouwen in deze groep."