Geloof helemaal terug bij Anderlecht: Zelfs de derde plaats kan nog

Geloof helemaal terug bij Anderlecht: "Zelfs de derde plaats kan nog"

10-05-2019 11:45
13

Anderlecht pakte afgelopen zondag tegen Standard de eerste zege van deze Play-Offs (2-1). Elias Cobbaut speelde een sterke wedstrijd en gelooft dat Anderlecht nog een eindsprint gaat inzetten in de resterende drie wedstrijden. 

Sinds Karim Belhocine het roer overnam van Fred Rutten is de situatie van Cobbaut veranderd. "Bij hem voel ik die klik wel", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Ik denk dat elke speler een goede klik heeft met Belhocine. Hij is duidelijk naar zijn spelers toe. Toen hij overnam, is hij me ­komen zeggen dat ik pas zou spelen als hij helemaal overtuigd was dat ik klaar was. Hij wilde me niet te vroeg voor de leeuwen gooien. Daar ben ik hem nu ook dankbaar voor."

Met Belhocine zou Anderlecht meer kunnen ambiëren. "Zelfs de derde plaats kan nog als we zondag winnen op Antwerp. Zolang het mathematisch kan, moeten we erin blijven geloven. Nog drie wedstrijden presteren en dan zien we wel waar we stranden. Al de rest is klap voor achteraf."

De kans dat Anderlecht nog derde wordt is wel gering, want het verschil met Antwerp is nu acht punten. Bovendien staat ook Standard na de nederlaag van afgelopen zondag nog altijd drie punten boven Anderlecht.