Gent-bestuur sprak met Thorup over Vanhaezebrouck: 100 procent bullshit

Gent-bestuur sprak met Thorup over Vanhaezebrouck: "100 procent bullshit"

10-05-2019 08:29
14

Deze week kwam naar buiten dat KAA Gent mikt op terugkeer van Hein Vanhaezebrouck, maar daar was volgens de club niks van aan. Het bestuur stelde huidig Gent-trainer Jess Thorup dan ook gerust daaromtrent.

"Waar rook is, is normaal ook vuur", opent Thorup bij Het Laatste Nieuws. Deze week zat de Deen nog samen met Ivan De Witte en Michel Louwagie. Daar hadden ze het over zijn toekomst, maar ook over de geruchten rond Vanhaezebrouck.

In dat opzicht hoeft Thorup zich geen zorgen te maken. "Maar de voorzitter en Michel hadden een eerlijk en open gesprek met mij. Ze beloofden me 100% dat dit verhaal 'bullshit' is. Ik geloof hen, daarmee is dit voor mij ook afgesloten."

Geen Europees voetbal
Toch is het nog niet zeker dat Thorup ook volgend seizoen trainer zal zijn bij Gent. De Deense leermeester krijgt nog enkele weken de tijd om het bestuur te overtuigen van zijn kunnen. Zo mikken De Witte en co op nog enkele goede prestaties in Play-Off 1. Europees voetbal lijkt dan weer veraf, mede door de verloren bekerfinale.