Onthulling over Ajax-speler: 'Heb hem nog een bidon naar de scheids zien gooien'

Onthulling over Ajax-speler: 'Heb hem nog een bidon naar de scheids zien gooien'

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 20:21do 09-05-2019 om 20:21

Laatste update: donderdag 9 mei 2019 om 20:57do 09-05-2019 om 20:57

Klaas-Jan Huntelaar kon de dramatische Champions League-uitschakeling tegen Tottenham Hotspur moeilijk verkroppen, zag Jeroen Elshoff. De NOS-commentator was woensdagavond in de Johan Cruijff Arena om het radiocommentaar namens Langs de Lijn te verzorgen.

Elshoff zag pijnlijke parallellen met de UEFA Cup-wedstrijd tussen AZ en Sporting Portugal uit 2005: de Alkmaarders stonden op de rand van de finale, maar kregen in de laatste minuut van de verlenging nog een treffer om de oren. "Na de 2-1 (van Lucas Moura, red.) heb ik de hele tijd gedacht: laat het niet nog een keer gebeuren. Laat het mij niet nog een keer gebeuren, dat ik weer de hele tijd teleurgesteld commentaar moet geven", laat hij weten in de NOS Voetbalpodcast.

Het vervolg is bekend: Moura maakte in minuut 95 zijn hattrick vol, hield Ajax uit de finale en zorgde voor grote ontzetting in de Arena. "Precies hetzelfde (als in 2005, red.): huilende mannen, volstrekt begrijpelijke emoties. Ik heb Huntelaar nog een bidon zien gooien naar de scheidsrechter, dat is volgens mij niet eens op tv geweest. Ik denk dat hij vond dat er te veel blessuretijd aan die blessuretijd werd toegevoegd, wat trouwens onterecht was: André Onana heeft dat zelf gedaan door tijd te rekken in de blessuretijd."

Huntelaar zat woensdagavond negentig minuten op de bank. Of het door Elshoff waargenomen incident nog een staartje krijgt, is niet duidelijk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws