OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven haalt met Keita eerste zomeraanwinst in huis

OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven haalt met Keita eerste zomeraanwinst in huis

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 15:28do 09-05-2019 om 15:28

Oud-Heverlee Leuven heeft de eerste aankoop voor het seizoen 2019/20 gedaan. OHL is overtuigd geraakt van Aboubakar Keita en heeft besloten om de huurling definitief over te nemen van de Deense topclub FC Kopenhagen. Keita tekent voor drie jaar, kondigt de ploeg uit 1B online aan.

'In de eerste wedstrijd van OHL in Play-Off 3 maakte Keita zijn debuut. Op het veld van Lommel SK viel Abou halfweg de tweede helft in. In de vier volgende partijen hielp de Ivoriaan OHL het behoud verzekeren. De defensieve middenvelder viel daarin op met zijn duelkracht, balvastheid, goed kopspel en verzorgd inspelen', verklaart OHL zijn komst nader.

Technisch directeur Wim De Corte ziet Keita als een directe versterking. "Dit is de eerste transfer voor komend seizoen en deze past meteen bij de ambitie die we hebben. Iedereen heeft kunnen vaststellen dat Keita iets extra toevoegt. Een speler met zijn kwaliteiten binden we met veel plezier langer aan OH Leuven", zag hij een buitenkans.

De 21-jarige Keita had bij Kopenhagen, waar hij tien keer voor uitkwam, nog een doorlopend contract tot medio 2020. Het is niet bekend welke som er met de transfer gemoeid heeft. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws