'Club Brugge wil Genk naar de kroon steken met leerling van Martens'

'Club Brugge wil Genk naar de kroon steken met leerling van Martens'

09-05-2019 11:45 Laatste update: 12:26
2

Club Brugge ging in januari op stage in het Qatarese Doha om daar Play-Off 1 voor te bereiden. Sport/Voetbalmagazine weet dat het daar een nieuw staflid heeft gevonden. Frederic De Boever werd er ingelijfd.

Keeperstrainer De Boever was aan de slag in Qatar na een eerder avontuur bij Singapore. Op aanraden van Pascal De Maesschalck, jeugdcoördinator bij Club Brugge, werd De Boever ter plekke gecontacteerd. Hij is een voormalig medewerker van Guy Martens, de bekende keeperscoach van KRC Genk.

Nu zijn beide partijen uiteindelijk tot een akkoord gekomen. De Boever gaat aan de slag als keeperstrainer bij de jeugdopleiding van Club Brugge. Hij gaat zijn tijd verdelen tussen Jan Breydel en Westkapelle, het complex waar alle talenten boven de zestien jaar worden verzameld.

De bedoeling is dat De Boever de lijnen uitzet in de Brugse keepersopleidingen. Het is Club namelijk opgevallen dat heel wat keepers bij de nationale jeugdploegen van KRC Genk komen. Als 'leerling' van Martens moet De Boever de kloof met Genk proberen dichten.