KBVB gaat nieuwe eigenaar Lommel onderzoeken: “Geen risico’s nemen”

KBVB gaat nieuwe eigenaar Lommel onderzoeken: “Geen risico’s nemen”

09-05-2019 09:33
3

Het ziet er naar uit dat Ehud Shochatovitch de nieuwe eigenaar van Lommel SK zal worden. De Israëliër heeft naar verluidt banden met Pini Zahavi en de KBVB neemt geen risico.

Voorzitter Paul Kerkhofs laat tegenover Het Belang van Limburg weten dat ze al met Shochatovitch hebben gesproken. "We hebben enkele voorwaarden afgesproken met de man waaraan absoluut voldaan moet worden. Bovenaan ons lijstje staat dat hij honderd procent zuiver op de graat moet zijn. Geen banden met makelaars, geen gokverleden of gelijkaardige feiten. Wij hebben zelf niet de relaties om daar compleet uitsluitsel over te geven.”

De KBVB is ook een onderzoek gestart. "Daarom hebben wij een tijd geleden de Pro League aangeschreven, waarna de bond een onderzoek naar Shochatovitch is gestart. Als blijkt dat onze kandidaat-investeerder iemand is waarmee we beter niet in zee gaan, betekent dat meteen ook het einde van de onderhandelingen. We kunnen geen risico’s nemen en onze licentie op het spel zetten", aldus Kerkhofs.