Van bankzitter tot God in Liverpool: Origi moest honderden interviews geven

Van bankzitter tot God in Liverpool: "Origi moest honderden interviews geven"

08-05-2019 17:46
1

Daags na het mirakel van Anfield Road zijn de emoties nog niet helemaal verdwenen bij Liverpool FC. De Engelsen haalden tegen FC Barcelona een onmogelijk gewaande achterstand van 3-0 helemaal op: 4-0. Simon Mignolet beleefde alles mee vanop de eerste rij.

De Rode Duivel zat zoals gewoonlijk op de bank bij Liverpool, maar dat zal hem dinsdagavond net wat minder pijn gedaan hebben. "De viering met de supporters na de overwinning was kippenvel", blikt hij terug bij Sporza. "Dat was een moment om nooit te vergeten en prachtig om deel van uit te maken. Deze stunt was in geen enkel ander stadion mogelijk geweest. Vanaf we 1-0 voor stonden, duwde het publiek ons vooruit. Je voelde de twijfel in de rangen van Barcelona sluipen."

Dé gevierde man bij Liverpool was natuurlijk landgenoot Divock Origi. De aanvaller, die superster Mohamed Salah moest vervangen, tekende de eerste én laatste treffer van The Reds aan. "Ik heb hem zelf bijna niet meer gezien na de wedstrijd. Hij moest honderden interviews geven. Het zal enkele dagen duren vooraleer hij beseft dat hij geschiedenis heeft geschreven", voorspelt Mignolet.