'Nieuwe bondsvoorzitter zou voor het eerst een vrouw kunnen zijn'

'Nieuwe bondsvoorzitter zou voor het eerst een vrouw kunnen zijn'

08-05-2019 17:24 Laatste update: 18:20
6

De Belgische Voetbalbond moet binnenkort opzoek naar een nieuwe voorzitter, want op 22 juni komt er een einde aan de ambtstermijn van Gérard Linard. Er waren twee mogelijke kandidaten, maar hun kansen lijken zeer klein te zijn geworden door Operatie Propere Handen.

Volgens Het Laatste Nieuws zag het er naar uit dat David Delferière en Johan Timmermans de twee voornaamste kandidaten waren, maar die lijken nu geen optie meer. David Delferière is de vader van Sebastien Delferière, maar door de verwikkeling van zijn zoon in de zaak Propere Handen, lijkt die nu geen optie meer te zijn. De andere kandidaat was Johan Timmermans, maar die moet zich nu zelf verantwoorden voor de betrokkenheid van KV Mechelen voor mogelijke matchfixing.

Er zijn wel nog enkele andere mogelijke kandidaten. Zo zou het kunnen dat voor de eerste keer in de geschiedenis een vrouw de voetbalbond zal besturen. Het Laatste Nieuws schuift Mieke De Clercq naar voren als mogelijke opvolgster van Linard. De Clercq, nu bestuurder van Zulte Waregem heeft wel het nadeel dat ze de Nederlandse nationaliteit heeft. Daardoor zou Philippe Godin meer kans maken. Gilbert Timmermans, die zich twee jaar geleden al kandidaat stelde is ook een optie voor de KBVB.