Thorup trekt conclusie na mindere periode KAA Gent: “Dat mist de groep”

Thorup trekt conclusie na mindere periode KAA Gent: “Dat mist de groep”

08-05-2019 11:46
8

KAA Gent zit in een mindere periode. In Play-Off 1 is Europees voetbal heel ver weg en ook de beker ging naar KV Mechelen. Coach Jess Thorup laat zich tegenover Sport/Voetbalmagazine uit over de groep van KAA Gent.

De coach van de Buffalo’s trekt zijn conclusies en geeft aan wat de groep mist. “Misschien de ervaring om de juiste keuzes te maken op de belangrijke wedstrijdmomenten. De meeste wedstrijden in Play-Off 1 zijn in evenwicht, meestal verloren we met één goal verschil”, aldus Thorup.

Thorup vindt wel dat hij een aantal spelers heeft die over genoeg ervaring beschikken. “Ik beschik over een aantal spelers die ervaring hebben met de nationale ploeg, maar die die ervaring niet kunnen omzetten in goeie keuzes tijdens deze play-off 1-wedstrijden.”

“Veel spelers denken of dachten: we spelen best aardig voetbal. Maar even belangrijk is het vermogen om bij de omschakeling van verdediging naar aanval en omgekeerd de goeie keuzes te maken, efficiënt te zijn op die kantelmomenten. Die efficiëntie missen we nog”, aldus de oefenmeester van KAA Gent.