KBVB erkent fout en komt met excuses in statement na fraudeonderzoek

KBVB erkent fout en komt met excuses in statement na fraudeonderzoek

08-05-2019 10:25 Laatste update: 10:47
4

Op 24 april vielen speurders binnen in het makelaarsbureau One Goal Management voor een fraudeonderzoek naar de transfer van Aleksandar Mitrovic. De KBVB had het makelaarskantoor echter verkeerd genoteerd als tussenpersoon.

Het parket viel binnen bij One Goal Management op basis van informatie in een publicatie op de website van de Belgische voetbalbond. Het makelaarsbedrijf liet al snel weten dat het niets met de transfer van Mitrovic te maken heeft. De KBVB heeft in een brief zijn excuses aangeboden.

‘Wij noteren dat kennelijk verkeerdelijk melding gemaakt werd van het feit dat in het kader van voormelde transactie een vergoeding werd betaald aan ONE GOAL MANAGEMENT BVBA, daar waar de tussenpersoon die deze vergoeding mocht ontvangen het bedrijf ONE GOAL SPORTS MANAGEMENT zou betreffen’, klinkt het.

One Goal Management had dus weldegelijk niets te maken met de transfer van Mitrovic. "Daarmee staat ontegensprekelijk vast dat mijn cliënt, zoals hij altijd heeft beweerd, niets te maken heeft met deze zaak en zich op geen enkele manier heeft ingelaten met strafbare feiten", aldus advocaat Tim Dierynck tegenover Sporza.