'Israëlier met link naar omstreden Zahavi neemt Belgische profclub over'

'Israëlier met link naar omstreden Zahavi neemt Belgische profclub over'

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 08:29wo 08-05-2019 om 08:29

Lommel SK heeft een nieuwe eigenaar. Ehud 'Udi' Shochatovitch neemt de club uit 1B over voor één symbolische euro. De Israëlische advocaat heeft echter nauwe banden met Pini Zahavi, de makelaar die in opspraak kwam.

Shochatovitch betaalt amper één euro, maar hij neemt ook de schulden van Lommel over. Die zouden nota bene circa 480.000 euro bedragen, aldus Het Nieuwsblad. De Israëliër is onder meer de drijvende kracht achter een voetbalschool in Gambia en zou Afrikaanse voetbaltalenten willen laten doorstromen naar Europese clubs, met behulp van Lommel.

De link met Zahavi is echter overduidelijk. 'Shochatovitch was tot drie jaar geleden de advocaat van PZahavi, die onder meer in opspraak kwam door documenten uit de zogeheten Football Leaks', aldus de krant. Het Belgische gerecht vermoedt dat Zahavi de man is die achter de schermen aan de touwtjes trekt bij Moeskroen en zich mogelijk schuldig maakte aan frauduleuze constructies.

Na KVC Westerlo is Lommel al de tweede 1B-club in een week tijd die wordt overgenomen door een buitenlandse investeerder.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws