Opvallende wending: spelen er volgend seizoen 18 clubs in 1A?

Opvallende wending: spelen er volgend seizoen 18 clubs in 1A?

08-05-2019 07:14
34

KV Mechelen en Waasland-Beveren riskeren de degradatie, terwijl Beerschot Wilrijk en Sporting Lokeren snel duidelijkheid willen voor volgend seizoen. De kans bestaat echter dat ze alle vier tevreden achterblijven.

Het Laatste Nieuws weet namelijk dat bij de clubs de piste leeft om volgend seizoen met 18 teams in 1A te spelen. Door de juridische strijd die in de lucht hangt door 'Operatie Propere Handen', kan deze oplossing voor een soort rust zorgen bij de betrokken clubs. In dat geval kan het proces zonder extreme tijdsdruk gevoerd worden.

Verdeelde meningen
Francis Vrancken gaat niet uit van dit scenario. De grote man van Beerschot Wilrijk verwacht dat Mechelen bestraft wordt. "Wij gaan er nog altijd vanuit dat we op 17 mei te horen krijgen dat de procedure van Mechelen afgewezen wordt. Dat is voor ons nog altijd scenario A. Als dat niet het geval is, zullen wij ons daarna beraden."

Gent-manager Michel Louwagie is duidelijk geen voorstander. "Deze piste mist elke sérieux", klinkt het. Onder meer Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns is dan weer wél voorstander van een competitie met 18 clubs.