'Vanhaezebrouck staat voor spectaculaire terugkeer in de Jupiler Pro League'

'Vanhaezebrouck staat voor spectaculaire terugkeer in de Jupiler Pro League'

08-05-2019 07:00
32

Hein Vanhaezebrouck staat voor een spectaculaire terugkeer in de Jupiler Pro League. Ex-club KAA Gent polste bij de West-Vlaming voor een terugkeer. Volgens Het Nieuwsblad is Vanhaezebrouck gecharmeerd door het voorstel.

De krant schrijft dat Vanhaezebrouck een terugkeer naar Gent zeker ziet zitten, maar dat hij pas na het seizoen wil praten over een terugkeer. De Buffalo's lijken dus afscheid te gaan nemen van Jess Thorup, die na de verloren bekerfinale nog maar weinig krediet behield.

Succesperiode onder Hein
Een terugkeer van Vanhaezebrouck betekent voor Gent het hunkeren naar succes. Tussen 2014 en 2017 was hij al trainer bij de Buffalo's, daarin bezorgde hij de club de landstitel én twee sterke Europese campagnes.

Naar verluidt krijgt Thorup nog enkele matchen om het tij te keren, maar Het Nieuwsblad verwacht niet dat het nog zoden aan de dijk brengt. Zo zou Gent al een tijdje weten dat Vanhaezebrouck open staat voor een terugkeer naar de Ghelamco Arena.

Vanhaezebrouck werd de afgelopen dagen ook gelinkt aan Cercle Brugge, maar zijn voorkeur zou uitgaan naar een nieuwe ambtstermijn bij Gent.