Brys ziet geen toekomst voor zomertransfer: Hij heeft weinig moeite gedaan

Brys ziet geen toekomst voor zomertransfer: "Hij heeft weinig moeite gedaan"

07-05-2019 21:46
1

STVV slikte afgelopen zaterdag een bittere pil op Charleroi, het verloor daar met 2-0. De Braziliaan Thallyson mocht voor de gelegenheid invallen, maar een toekomst bij STVV heeft hij niet.

Thallyson kwam afgelopen zomer naar Stayen. De 27-jarige linksback kwam echter niet in het stuk voor. Volgens Brys heeft hij dan ook weinig moeite gedaan om daar iets aan te veranderen.

"Thallyson is op zich een goede voetballer, maar hij had eerst De Norre en later Garcia Tena voor zich in de rangorde op die linkerkant. In wedstrijden van de beloften en in oefenduels heeft hij getoond dat hij vooral vanop afstand gevaarlijk kan zijn. Voetballend heeft hij kwaliteiten, maar wat ik hem wel verwijt is dat hij te weinig moeite deed om zich aan te passen", aldus Brys bij Het Belang Van Limburg.

Dat bleek ook in de omgang. "Als je acht, negen maanden in Europa bent en nauwelijks een woord Engels spreekt, heb je niet genoeg moeite gedaan. Thallyson heeft zich te weinig aangepast. Op deze manier was het te moeilijk om hem tactisch goed te integreren in de groep."