Westerlo moet brand blussen na Turkse overname: 'Onjuiste beschuldigingen'

Westerlo moet brand blussen na Turkse overname: 'Onjuiste beschuldigingen'

07-05-2019 20:15
2

Westerlo is afgelopen week veranderd van eigenaar. De Kempense club is nu in handen van de Turkse zakenman Oktay Ercan. Zijn rechterhand Olgun Aydin is zeker niet onbesproken.

Kort nadat het nieuws bekend werd was het officiële forum plots gesloten na heel wat kritische berichten. Het is vooral de figuur van Aydin die sommige mensen zorgen baart.

Aydin is officieel de adviseur van de nieuwe eigenaar. In het verleden werd hij verschillende keren verdacht in schandalen. In 2012 werd hij beschuldigd in een dossier rond matchfixing bij Fenerbahçe, maar drie jaar later werd hij vrijgesproken. Verder was er in zijn periode bij Giresunspor sprake van 'boekhoudkundige onregelmatigheden'. In 2013 werd hij ervan verdacht de vragen van het FIFA-makelaarsexamen te hebben gestolen, maar opnieuw kwam het niet tot een veroordeling. Dat staat te lezen in onder meer Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad

Westerlo sloot het forum naar eigen zeggen na 'speculaties, onjuiste opmerkingen en beschuldigingen'. Wim Van Hove, die is aangesteld voor de dagelijkse leiding van de club, legt uit. "We willen graag meer duiding geven aan onze fans, maar op dit moment zit de club in een overgangsfase en kunnen we niet op hun vragen ingaan", staat te lezen in Gazet Van Antwerpen. "Het is dus ook niet mogelijk om al die verhalen te weerleggen. Omdat we als club machteloos staan, hebben we de activiteiten op het forum even on hold gezet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie