Hevig geëmotioneerde Godin verlaat Atlético Madrid: 'Zwaar voor mij'

Hevig geëmotioneerde Godin verlaat Atlético Madrid: 'Zwaar voor mij'

07-05-2019 13:34

Diego Godin verlaat Atlético Madrid. De 33-jarige verdediger heeft dinsdagmiddag zijn afscheid aangekondigd. Spaanse en Italiaanse media verwachten dat Godin zijn loopbaan voortzet bij Internazionale. Mogelijk wordt de routinier daar deze week al gepresenteerd. 

In het stadion van Atlético werd dinsdag een persconferentie belegd waarop Godin zijn vertrek bevestigde. Het afscheid van de stopper, die over een aflopend contract beschikt, hing al langer in de lucht. Godin kón bijtekenen bij de formatie van trainer Diego Simeone, maar hij kiest voor een nieuw avontuur. 

"Dit is niet alleen een club voor mij, het is een familie voor mij geweest. Een manier van leven. Mijn thuis", zei een emotionele Godin. Hij kon zijn tranen amper bedwingen. "Dit is zwaar voor mij, veel zwaarder dan welke wedstrijd ik ook heb gespeeld."

Godin kwam in totaal tot 381 officiële wedstrijden in dienst van Atlético. Met de Spaanse topclub won hij sinds zijn komst in 2010 onder meer een landstitel en twee keer de Europa League. Twee keer ging Godin met Atlético onderuit in de Champions League-finale.