Zwaar verdict: Sa moet onder het mes en kan pas in oktober weer in actie komen

Zwaar verdict: Sa moet onder het mes en kan pas in oktober weer in actie komen

07-05-2019 13:05
3

Standard wordt naast slechte resultaten geteisterd door blessures. In navolging van Zinho Vanheusden moet ook Orlando Sa een operatie ondergaan. Sa kan pas op zijn vroegst in oktober zijn rentree maken, meldt Standard op de eigen webstek.

Sa kampte dit seizoen regelmatig met fysieke problemen en ook in Play-Off 1 kon hij zich niet volledig tonen. Na de tweede speeldag kwam de Portugese spits niet meer in actie. Nu is duidelijk waarom. 'Zoals we weten had onze Portugese aanvaller dit seizoen heel wat pech door blessures waarvan de exacte oorzaak nu uiteindelijk bekend is. Orlando zal een operatie moeten ondergaan voor een gedeeltelijke scheur in de achillespees van de linkervoet', luidt de diagnose.

Een medische ingreep en lange revalidatieperiode is onvermijdelijk. 'De operatie zal volgende week plaatsvinden in Portugal. Zijn onbeschikbaarheid wordt geschat op ongeveer 5 maanden.' In afwachting van zijn rentree kan Obbi Oulare wel opgesteld worden, nadat hij maandag definitief werd overgenomen van Watford FC

De 30-jarige Sa kwam dit seizoen toch nog tot 26 optredens, waarin hij amper twee keer het doel wist te treffen.