UPDATE: 'KV Mechelen moet nog even geduld hebben, rechter legt datum vast'

UPDATE: 'KV Mechelen moet nog even geduld hebben, rechter legt datum vast'

07-05-2019 11:38
14

KV Mechelen heeft een kort geding tegen de KBVB opgestart. Malinwa vindt dat het recht op verdediging geschonden is. Dinsdagvoormiddag kwamen de betrokken partij voor het eerst samen in de rechtbank.

Naast KV Mechelen stuurden ook Beerschot Wilrijk en Waasland-Beveren een advocaat op de zaak af. Beide clubs komen vrijwillig tussenbeide in de zaak, aangezien zij belanghebbende zijn. Het Laatste Nieuws meldt dat nu ook Sporting Lokeren aan dat rijtje wordt toegevoegd.

Daarnaast zal de Pro League optreden als burgerlijke partij. Waasland-Beveren riskeert net als KV Mechelen de degradatie naar 1B, terwijl Beerschot Wilrijk en Lokeren alsnog kunnen profiteren bij een sanctie voor beide clubs.

Leger advocaten
Dinsdag was er een eerste samenkomst. Veel nieuws wordt er echter nog niet verwacht. Zo zou er enkel een agenda opgemaakt worden waarin de data worden vastgelegd. De pleidooien van de betrokken partijen zijn dus nog niet voor meteen.

Update 11.38: KV Mechelen en co moeten nog even geduld hebben. Op donderdag 16 mei vinden de pleidooien van Malinwa tegen de voetbalbond plaats.