De Joodse gemeenschap reageert op vrijspraak Club Brugge: 'Surrealistisch'

De Joodse gemeenschap reageert op vrijspraak Club Brugge: 'Surrealistisch'

07-05-2019 08:15
28

Club Brugge werd vrijgeproken na anti-joodse gezangen in de match tegen Anderlecht. De Joodse gemeenschap in ons land is daar niet blij mee. Het CCOJB laat weten dat het ontstemd is met de uitspraak en deze surrealistisch vindt.

'Met ontzetting hebben we kennis genomen van de uitspraak', klinkt het bij de Joodse gemeenschap. 'We waren eerst optimistisch toen een wedstrijdafgevaardigde opmerkingen maakte in zijn verslag. Het surrealisme is overgestoken. Volgens de Geschillencommissie Hoger Beroep waren de gezangen niet kwetsend. Maar is het niet zo dat liederen moet aanmoedigen in plaats van de tegenstander proberen te raken?'

Het CCOJB gaat verder met haar betoog. 'Moeten wij geloven dat de termen 'Joden' en 'homo's' gericht aan vijand Anderlecht niet dienen om te kwetsen? Het aanwezig kind zal geen vooroordelen hebben tegen joden en homo's', stelt de Joodse gemeenschap.

Juridische stappen
Voor de Joodse gemeenschap is de kous nog niet af. Het laakt dat er geen nul tolerantie is, maar laksheid in het voetbal. Mogelijk volgen er nog juridische stappen.