'Ajax wil 7 miljoen van Champions League-geld naar Argentijnse rekening sturen'

'Ajax wil 7 miljoen van Champions League-geld naar Argentijnse rekening sturen'

07-05-2019 08:00
3

Ajax is geïnteresseerd in de Argentijnse verdediger Lisandro Martinez en heeft zich met een bod van zeven miljoen euro gemeld bij diens club Defensa y Justicia, schrijft De Telegraaf. Het nieuws van de ochtendkrant volgt op berichtgeving van diverse Argentijnse media, die Martinez maandag al aan Ajax linkten.

Volgens De Telegraaf heeft de enkelvoudig Argentijns international, een linksback die ook in het hart van de defensie kan spelen, oren naar een verhuizing naar Amsterdam. Martinez moet op termijn de opvolger worden van landgenoot Nicolas Tagliafico, die onlangs nog bekendmaakte minstens één seizoen bij Ajax te blijven. De Amsterdammers staan niet alleen in hun jacht op de 21-jarige linkspoot: ook River Plate en diverse Mexicaanse clubs zijn in de markt, maar Ajax zou 'in pole position' liggen.

Op de achtergrond sluimert bovendien nog altijd de interesse in Martin Odegaard: de Noorse linkspoot wordt momenteel door Real Madrid verhuurd aan Vitesse, maar Ajax wil voor komend seizoen zakendoen met De Koninklijke. Volgens de ochtendkrant staat die transactie momenteel 'op een laag pitje'. Directeur spelersbeleid Marc Overmars gaat vermoedelijk pas na het seizoen doorpakken.