'KRC Genk mikt op boomlange aanvaller, maar financieel wordt het een lastige klus'

'KRC Genk mikt op boomlange aanvaller, maar financieel wordt het een lastige klus'

10-05-2019 08:16 Laatste update: 07:56
4

Eind januari liet VoetbalPrimeur.be weten dat KRC Genk interesse toonde in Paul Onuachu. Tot een transfer kwam het toen niet. Volgens Het Laatste Nieuws probeert Genk aankomende zomer opnieuw een poging om de aanvaller van FC Midtjylland in huis te halen.

Volgens de krant is Genk serieus in de running voor Onuachu. Technisch directeur Dimitri de Condé zou maandag afgereisd zijn naar Denemarken. Daar zal hij de komende dagen onderhandelen over een transfer van de 24-jarige Nigeriaan.

Dit seizoen was Onuachu in de Deense competitie goed voor 14 goals in 23 wedstrijden. Ook leverde hij 5 assists af. Volgens Het Laatste Nieuws wil Genk circa 5 miljoen euro betalen voor Onuachu, die met zijn 2m01 geen kleine jongen is.

Interesse van Porto in Onuachu
Het bericht dat Genk nu vol voor Onuachu is best verrassend. De laatste weken werd de aanvaller van Midtjylland immers vooral aan FC Porto gelinkt. Het klonk dat de Portugese club liefst 10 miljoen euro veil heeft voor Onuachu.

Update 10/05, 08.15: Het Nieuwsblad meldt dat Genk vol voor Onuachu gaat, maar dat het financieel wel een zware klus wordt voor de Limburgers. De vraagprijs is momenteel te hoog gegrepen, zeker omdat ook clubs als FC Porto de Nigeriaanse spits in het vizier hebben.