Manchester City kan titel grijpen na wereldgoal van Kompany

Manchester City kan titel grijpen na wereldgoal van Kompany

06-05-2019 22:50
5

Manchester City is nog maar één overwinning verwijderd van de landstitel in de Premier League. Leicester City wist in het Etihad Stadium maar liefst zeventig minuten stand te houden, maar een wereldgoal van Vincent Kompany gooide roet in het eten: 1-0.

Nummer twee Liverpool zal de wedstrijd met samengeknepen billen hebben bekeken. City was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar stuitte telkens op de muur van Leicester. The Foxes hebben dit seizoen meerdere keren bewezen partij te kunnen bieden tegen topteams uit de Premier League. Ook City had het moeilijk met de ploeg van Brendan Rodgers.

Leicester wist in de eerste helft de boel dicht te houden. Kansen van Phil Foden en Sergio Agüero werden onschadelijk gemaakt. Leicester deed in de tweede helft niets anders dan op de counter spelen. City maakte de dienst uit, had het meeste balbezit en speelde alleen maar op de helft van Leicester. De spanning nam behoorlijk toe toen ook Bernardo Silva en Raheem Sterling kansen misten en de tijd begon te tikken.

Toen Harry Maguire dicht bij de 0-1 was, werden de fans van City nog onrustiger. Leicester-doelman Kasper Schmeichel kon een schot van dichtbij van Agüero nog keren, maar was volkomen kansloos toen Kompany kort daarna van een meter of 25 besloot uit te halen. Dat gebeurde na 69 minuten en 47 seconden. De Rode Duivel verraste alles en iedereen en zag zijn bal op waanzinnige wijze in de kruising verdwijnen: 1-0.

Rodgers probeerde met zijn derde wissel nog voor wat aanvallende impulsen te zorgen, maar City wist stand te houden. De ploeg van Pep Guardiola speelt volgende week zondag 12 mei om 16.00 uur de kampioenswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.