Nevenprijzen Gala van Profvoetballer bezorgen Lambrechts, Antwerp en Union plezier

Nevenprijzen Gala van Profvoetballer bezorgen Lambrechts, Antwerp en Union plezier

06-05-2019 22:04

Op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar zijn naast de hoofdprijzen ook enkele kleinere onderscheidingen uitgereikt. Zo mochten Royal Antwerp FC en Union Saint-Gilloise een glimlach laten bewonderen. Ook Eric Lambrechts mag juichen.

Die laatste werd namelijk verkozen tot 'scheidsrechter van het jaar'. Uiteindelijk bleek het een nagelbijter te worden, want collega Bram Van Driessche strandde op amper elf punten. Lawrence Visser mocht nog mee op het podium als nummer drie. Voor Lambrechts is het de eerste triomf in de categorie.

Bij Antwerp mogen ze dan weer uiterst tevreden zijn over hun veld. De greenkeepers van The Great Old worden het allerhoogst ingeschat. De grasmat van de oudste club van het land ziet er inderdaad week na week piekfijn uit. KAA Gent werd dan weer in de bloemetjes gezet vanwege haar communitywerking.

Tot slot gaat Percy Tau een zalige avond tegemoet. De vleugelspeler van Union is namelijk verkozen tot beste speler uit de Proximus League, Eerste Klasse B is dat. De Zuid-Afrikaan was, mede dankzij zijn zes doelpunten, één van de sterkhouders bij de revelatie uit Brussel.