Belgische U17 neemt de leidersplek over en wint makkelijk van Griekenland

06-05-2019 19:48
4

De Belgische U17 heeft de tweede wedstrijd op het EK goed afgesloten. Het wist zonder enige moeite te winnen van Griekenland. Het werd 3-0.

Na het gelijkspel in de openingspartij kon België de punten goed gebruiken. Het ging dan ook vol in de aanval in de eerste minuten en was overtuigend baas. Onder meer Jeremy Doku (RSC Anderlecht) was de grote uitblinker.

Uiteindelijk volgde ook de beloning. Chris Kalulika van RSC Anderlecht kon na twintig minuten voetballen voor de voorsprong zorgen. Thibo Baeten (Club Brugge), die ook scoorde in de openingswedstrijd, zorgde net voor rust voor de 2-0.

Na de pauze ging het spel goed op en af, met kansen voor beide ploegen. Er viel zelfs nog een doelpunt. Het was opnieuw Baeten die net voor affluiten de 3-0 lukte. Dankzij de overwinning staat België op kop in groep A. Ierland en Tsjechië hebben elk 1 punt en nemen het later op de dag nog op tegen elkaar.