Het gebrek aan jeugdspelers is volgens de voorzitter van Genk toch een probleem

Het gebrek aan jeugdspelers is volgens de voorzitter van Genk toch een probleem

06-05-2019 19:33
8

KRC Genk is bezig aan een glansseizoen. Het is goed op weg naar de titel en heeft dus heel wat redenen om te vieren. Toch vindt voorzitter Peter Croonen dat het nog beter kan. Hij spreekt dan over het gebrek aan eigen jeugdspelers in de rangen.

Genk verloor afgelopen zomer met Siebe Schrijvers een bijzonder groot talent. De aanvaller kreeg onder Philippe Clement amper kansen. "Siebe is een toptalent. Natuurlijk doet het veel pijn als zo'n speler weggaat, maar dat was toen voor hem een keuze die te begrijpen viel", zegt Croonen in Sport/Voetbalmagazine.

Bryan Heynen is dan weer wel helemaal doorgebroken dit seizoen. "Nu ben ik superblij met wat Bryan Heynen toont, met de prestaties van Leandro en met alle minuten die Dries Wouters maakt", aldus Croonen.

Eigen jeugd
De voorzitter van Genk hoopt dan ook nog meer jeugdspelers te zien doorbreken. "Dat is waar Genk in de eerste plaats van leeft, wat jongens uit de eigen academie kunnen brengen. Het is iets waar we de komende jaren nog intensiever gaan aan werken, om nog beter te kunnen oogsten met spelers uit eigen midden", besluit Croonen.