Pro League en KBVB hakken de knoop door over verdeling Europese tickets

Pro League en KBVB hakken de knoop door over verdeling Europese tickets

06-05-2019 17:33 Laatste update: 19:53
13

De nummer vier van Play-Off 1 neemt het met honderd procent zekerheid op tegen de winnaar van Play-Off 2. Wat de uitspraak van de tuchtprodecure tegen KV Mechelen ook moge zijn, de competitie blijft zijn sportieve verloop kennen. Dat hebben de Pro League en Belgische Voetbalbond maandag laten weten. Het nieuws is inmiddels bevestigd door Het Laatste Nieuws.

De testmatch tussen de nummer vier uit Play-Off 1 en de beste club uit Play-Off blijft voor 26 mei op de agenda staan. Dat is voor de laatste hoorzittingen in het tuchtdossier. In dat rechtstreekse duel wordt er gestreden om het laatste Europese ticket. Indien een club niet of niet langer aan de toelatingsvoorwaarden voor de Europese competitie voldoet, dan gaat het ticket automatisch naar de volgende club in de rangschikking.

Er kan nadien echter nog geschoven worden met de bewijzen voor de Europa League. Mocht KV Mechelen schuldig wordt bevonden aan matchfixing, dan plaatst de nummer drie uit Play-Off 1 zich automatisch voor de groepsfase van dat toernooi.  De andere Europese tickets schuiven een plaatsje op, waardoor ook de nummer vijf nog kans maakte op Europees voetbal.

Scenario's 
Op basis van het UEFA-reglement hebben de clubs duidelijkheid over de speeldatum van 26 mei. Die dag en de uitspraak tegen KV Mechelen bepaalt vervolgens de verdeling van de tickets voor Europees voetbal. 'Mocht KV Mechelen alsnog veroordeeld worden tot het niet-spelen van Europees voetbal, en het nummer vier de testwedstrijd wint, zal de club die als vijfde eindigde het laatste Europese ticket toegewezen krijgen. Als de testwedstrijd gewonnen worden door de winnaar van play-off 2, gaat het vrijgekomen Europese ticket door veroordeling van KV Mechelen toch naar het nummer vier', legt Het Laatste Nieuws uit.