Standard bevestigt slechte nieuws voor Vanheusden: schade aan linkerknie

Standard bevestigt slechte nieuws voor Vanheusden: schade aan linkerknie

06-05-2019 17:10

Zinho Vanheusden mist het EK U21 en de start van het nieuwe seizoen. Dat heeft Standard via de eigen website bevestigd. 

VoetbalPrimeur.be meldde maandag dat een consultatie bij een specialist slecht nieuws opleverde. Standard heeft de conclusies van die diagnose bevestigd. 'Zinho sukkelt met kraakbeen dat los gekomen is in het scharniergewricht van de linkerknie. De Belgische belofte-international zal op woensdag 8 mei een operatie ondergaan in Antwerpen. Hij zal 4-5 maanden aan de kant staan', luidt het zware verdict voor de onfortuinlijke Vanheusden.

Standard huurt de talentvolle centrumverdediger dit seizoen van het Italiaanse Internazionale, de club van Radja Nainggolan. Vanheusden - nog altijd pas 19 - kwam in totaal dertig duels in actie. Hij gooide zodanig hoge ogen, dat vele kenners hem al klaar achtten voor een oproep voor de Rode Duivels. Zover kwam het nog niet en Vanheusden zal nog minstens een half jaar geduld moeten hebben.

Toekomst ongewis

Mede door de blessure is het afwachten waar de toekomst van Vanheusden ligt. Inter zou Vanheusden willen verkopen, maar door de recente ontwikkelingen kan er door die definitieve transfer mogelijk toch een streep.