OFFICIEEL: Nieuwe coach tekent een contract voor twee seizoenen bij KV Oostende

OFFICIEEL: Nieuwe coach tekent een contract voor twee seizoenen bij KV Oostende

06-05-2019 15:50
1

KV Oostende heeft Kare Ingebrigtsen op de officiële kanalen voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de kustclub.

Ingebrigtsen was vier seizoenen coach bij Noorse topclub Rosenborg. Daar pakte hij drie opeenvolgende landstitels, twee bekers en twee supercups. "Ik heb in Noorwegen alle prijzen gewonnen dus ik wou mijn blik verleggen naar het buitenland," begint Ingebrigtsen op de clubwebsite van KVO.

"Via mijn Belgische manager Gunter Thibaut kwam ik in contact met Oostende”, vervolgt de Noor. “Ik had er aanvankelijk een goed gesprek met Hugo Broos, maar daarna ook met voorzitter Frank Dierckens en Guy Ghysel. De club kende een moeilijk seizoen, maar wil volgend seizoen een nieuwe start nemen. De voorzitter is razend ambitieus en dat sprak me enorm aan.”

“Ik was aanwezig in het stadion tijdens de wedstrijd tegen Charleroi en ik zag dat er wel degelijk iets in deze ploeg zit. Op enkele cruciale posities is er nog versterking nodig, maar samen met Guy Ghysel en de voorzitter ga ik nu aan de slag om verscheidene spelersprofielen te bekijken. Mits enkele gerichte versterkingen zullen we volgend seizoen zeker ons woordje meepraten”, aldus Ingebrigtsen.