UPDATE: Anderlecht haalt zijn slag thuis, Bornauw kan meespelen tegen Antwerp

UPDATE: Anderlecht haalt zijn slag thuis, Bornauw kan meespelen tegen Antwerp

07-05-2019 17:10
52

Anderlecht-verdediger Sebastiaan Bornauw moet vrezen voor een speeldag schorsing na zijn rode kaart tegen Standard (2-1). Dat is namelijk het voorstel van het bondsparket.

Het bondsparket bracht maandagmiddag het voorstel tot minnelijke schikking naar buiten. Men wil Bornauw een wedstrijd langs de kant houden en vraagt tevens voor een boete van 1000 euro. Anderlecht krijgt nu de tijd om te beslissen of het in beroep gaat tegen deze strafeis.

Bornauw moest zondag in de elfde minuut ingrijpen na een dramatische bal van ploegmaat Adrien Trebel. Bornauw maakte contact met de doorgebroken Mehdi Carcela, waarna arbiter Bram Van Driessche de jongeling onverbiddelijk richting de douches stuurde. De rode kaart werd ook gesteund door videoref Tim Pots. Fans claimen echter dat Bornauw eerste de bal raakte, voordat hij in aanraking kwam met Carcela.

Update 18.00: Bij RSC Anderlecht is men niet tevreden met het schikkingsvoorstel van het Bondsparket. Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht niet akkoord gaat. De club hoopt er zonder schorsing vanaf te komen voor Bornauw.

Update 7/05 17.10 uur: RSC Anderlecht heeft zijn slag thuisgehaald. De schorsing van Bornauw is omgezet in een schorsing met uitstel. De verdediger kan dus dit weekend meespelen met paars-wit tegen Royal Antwerp FC.