Update: Meer zorgen Liverpool na Salah en Firmino nieuws: Van Dijk mist training

Update: Meer zorgen Liverpool na Salah en Firmino nieuws: Van Dijk mist training

06-05-2019 13:38 Laatste update: 18:39
8

Liverpool moet het dinsdagavond in de Champions League-return tegen FC Barcelona stellen zonder Mohamed Salah. De Egyptische sterspeler heeft te veel last van een botsing met Newcastle United-doelman Martin Dubravka.

Dat bevestigt Liverpool-manager Jürgen Klopp maandag. "Het is een hersenschudding en hij mag daarom niet spelen. Hij voelt zich goed, maar vanuit een medisch standpunt is dat niet voldoende", verklaart Klopp op de persconferentie, daags voor de tweede halve finale tegen Barcelona. "Hij wil heel graag, maar we kunnen het gewoon niet doen."

Salah kreeg in de uitwedstrijd tegen Newcastle de heup van Dubravka tegen zijn hoofd. Hevig geëmotioneerd verliet hij het veld per brancard. Salah is niet op tijd fit voor de return tegen Barça, maar kan Liverpool mogelijk nog wel helpen in de Premier League-titelrace.

Klopp kan dinsdagavond óók geen beroep doen op Roberto Firmino. De Braziliaan is nog niet voldoende hersteld van een spierblessure. In de heenwedstrijd tegen Barça werd Firmino vervangen door Georginio Wijnaldum. De verwachting is dat Xherdan Shaqiri en Divock Origi door Klopp worden aangewezen als vervangers van Salah en Firmino.

Update 18.39 uur: Meer zorgen voor Liverpool in aanloop naar de return tegen FC Barcelona. Virgil van Dijk sloeg maandag net als Alex Oxlade-Chamberlain de groepstraining over. De Nederlandse verdediger kan volgens The Reds wel in actie komen tegen de Spaanse kampioen. The Liverpool Echo en The Standard melden dat Van Dijk en Oxlade-Chamberlain desondanks niet helemaal okselfris zijn en een individuele sessie afwerkten.