Avenatti mikt op stap naar topclub: Ik wil volgend seizoen echt hogerop

Avenatti mikt op stap naar topclub: "Ik wil volgend seizoen echt hogerop"

06-05-2019 11:50
6

Felipe Avenatti is dit seizoen een ontdekking bij KV Kortrijk. De boomlange centrumspits speelde zich al in de kijker van onder meer Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk. De huurling van Bologna wil graag hogerop.

Avenatti lijkt Kortrijk sowieso te gaan verlaten na dit seizoen. Over zijn volgende bestemming houdt de aanvaller de boot nog af. "Waar ik volgend seizoen ga spelen? Dat weet ik nog niet. Mijn hoofd zit vooralsnog bij Kortrijk en bij doelpunten maken. Mijn makelaar houdt zich met de randzaken bezig", vertelde hij aan Sporza.

Tegen Waasland-Beveren scoorde Avenatti tweemaal, waardoor hij zijn doelpuntentotaal op vijftien stuks bracht. "Mijn doel is bereikt, maar nu wil ik er nog maar maken, want ik wil volgend seizoen echt hogerop", aldus de Uruguayaan.

Finale Play-Off 2
Tijdens zijn laatste zeven wedstrijden in Play-Off 2 maakte Avenatti maar liefst zeven doelpunten. Mede daardoor is Kortrijk op drie speeldagen van het einde al zeker van de finalewedstrijd. Union Saint-Gilloise volgt dan wel kortbij, zij vroegen geen Europese licentie aan en spelen de barragematch dus sowieso niet.