Club Brugge haalt opgelucht adem: Ik zal alles doen om zondag terug te zijn

Club Brugge haalt opgelucht adem: "Ik zal alles doen om zondag terug te zijn"

07-05-2019 10:13 Laatste update: 10:10
21

Club Brugge won van KAA Gent, waardoor de kloof met KRC Genk zes punten blijft. Volgende week kan Blauw-Zwart mits winst haar kansen op een nieuwe landstitel gaaf houden. Al moet Ivan Leko mogelijks een belangrijke pion missen.

Zo moest Krépin Diatta na rust naar de kant met een enkelblessure. "Het was spijtig, want hij was de beste man van de eerste helft. Hij voelde iets in zijn enkel en kon niet meer voort spelen. Het is nu nog te vroeg om te zeggen of we hem speelklaar krijgen tegen zondag", aldus Leko tegenover Het Nieuwsblad.

Belangrijke schakel
Leko merkte op dat Diatta de laatste maanden steeds meer schwung bracht in het elftal van Club Brugge. "Hij wil bijleren, traint hard en heeft weinig ego. Hij is superbelangrijk voor het team. Het zou jammer zijn als hij niet kan spelen", gaat de Kroaat verder.

Tegen Gent was Diatta tijdens de eerste helft een gesel voor Sigurd Rosted. De rechtsachter van de Buffalo's werd kort na het openingsdoelpunt van Club Brugge al naar de kant gehaald door Jess Thorup.

Update 07/05, 10.13: Goed nieuws voor Club Brugge: de blessure van Diatta lijkt mee te vallen. Het Laatste Nieuws meldt dat enkele dagen rust moet volstaan om de flankspeler fit te krijgen voor de levensbelangrijke topper tegen KRC Genk. "Ik zal alles doen om zondag terug te zijn", vertelde de Senegalees.