KV Mechelen stapt naar burgerlijke rechtbank: Daar staan zware dwangsommen op

KV Mechelen stapt naar burgerlijke rechtbank: "Daar staan zware dwangsommen op"

06-05-2019 11:15
12

KV Mechelen stapt naar de kortgedingrechter en hoopt zo de club te vrijwaren van de degradatie. Peter Vandenbempt verwacht dat dit nog maar het begin is van een stevige procedureslag. Dat vertelt de radioman bij Sporza.

De rechter kan oordelen dat hij onbevoegd is, maar dat is niet het enige. "Hij kan de Geschillencommissie ook opleggen dat ze de procedure moet opschorten tot er een uitspraak komt door burgerrechtbank. En daar staan dan zware dwangsommen op", aldus Vandenbempt.

Reactie van Beerschot Wilrijk en co
In dat geval springen andere clubs vermoedelijk ook op de kar. "Maar als dat gebeurt dan zullen andere clubs als Beerschot Wilrijk of Waasland-Beveren misschien ook weer procedures aanspannen. Dan komt er misschien een cascade aan rechtszaken de komende tijd."

Vooral Beerschot Wilrijk lijkt recht van spreken te hebben. Volgens de bondsreglementen riskeert Mechelen de uitsluiting uit het profvoetbal, aangezien het naar de burgerlijke rechtbank stapte. "De tijdsdruk is nu al gigantisch. De KBVB wil graag weten wie in welke afdeling zal moeten spelen volgend seizoen."