Club Brugge blijft jagen op Genk na match vol VAR-momenten

05-05-2019 19:54 Laatste update: 20:01
63

KAA Gent blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Na de verloren bekerfinale eerder deze week gingen de Buffalo's nu in eigen huis onderuit tegen Club Brugge. In een match waar de VAR erg actief was, haalde Blauw-Zwart het met 0-1.

Na de 1-2 nederlaag tegen KV Mechelen moest Gent de rug rechten tegen de grote rivaal uit West-Vlaanderen, maar in de eerste helft lukte dat niet. Na tien minuten nam Club Brugge de match in handen. Bij Blauw-Zwart flirtte Sofyan Amrabat met een rode kaart, maar scheidsrechter Nicolas Laforge toonde genade.

Op het halfuur bracht Mats Rits de bezoekers op voorsprong. Hans Vanaken stak slim door tot bij Ruud Vormer. De Nederlander legde perfect af voor Rits en die knalde simpel binnen. Meteen na de openingsgoal greep Jess Thorup in. Hij haalde Sigurd Rosted naar de kant. De gelegenheidsrechtsback zag sterretjes tegen Krepin Diatta, die zelf ook niet aan de tweede helft begon.

Drie afgekeurde goals
Na de pauze ging KAA Gent voor de gelijkmaker. Vadis Odjidja kreeg na een blunder van Ethan Horvath de bal ook tegen de netten, maar de VAR greep in. De man in het busje had buitenspel van Brecht Dejaegere opgemerkt.

Bij één afgekeurd doelpunt bleef het niet. Hans Vanaken vierde ook te vroeg. Ditmaal zag de VAR een teentje buitenspel van Wesley. Aan de andere kant mocht even later ook Arnaud Souquet niet juichen, maar hij stond duidelijk buitenspel na een vrije trap. Door de drie afgekeurde goals bleef het 0-1 in de Ghelamco Arena.

Dit bericht bekijken op Instagram

Voor de zesde wedstrijd op rij een discutabele VAR-beslissing in het nadeel van @clubbrugge. Is dit een geldig doelpunt of niet? #gntclu #clubbrugge #kaagent #aagent #var #jpl

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Genk (nog niet) kampioen
Door de zege telt Club Brugge opnieuw weer zes punten minder dan KRC Genk. De Limburgers brengen volgende week zondag een bezoek aan het Jan Breydelstadion. Wint Genk in Brugge dan mag het zich Belgisch landskampioen noemen. Door de zege van Club Brugge tegen Gent is een gelijkspel niet voldoende op speeldag acht om de titel te vieren.