Bijltjesdag in Premier League: ook Arsenal ziet Champions League-droom verliegen

Bijltjesdag in Premier League: ook Arsenal ziet Champions League-droom verliegen

Gepubliceerd: zondag 5 mei 2019 om 19:25zo 05-05-2019 om 19:25

Laatste update: zondag 5 mei 2019 om 19:30zo 05-05-2019 om 19:30

Manchester United zag eerder op de zondag zijn laatste Champions League-kansen vervliegen en ook Arsenal lijkt veroordeeld tot Europa League-voetbal. The Gunners hadden bij een zege op laagvlieger Brighton & Hove Albion tot op één punt van rivaal Tottenham Hotspur kunnen komen, maar bleven op een gelijkspel steken.

Na tien minuten spelen leek Arsenal een moeiteloze voetbalmiddag tegemoet te gaan. Nacho Monreal ging naar de grond in duel met Alireza Jahanbakhsh en scheidsrechter Anthony Taylor wees naar de stip. Pierre-Emerick Aubameyang bleef rustig vanaf elf meter: 1-0.

Arsenal kon echter geen afstand nemen en kreeg nauwelijks kansen op de 2-0. Na een uur spelen ging de bal nogmaals op de stip, ditmaal in het nadeel van de gastheren. Granit Xhaka beging een overtreding op Solomon March en Glenn Murray schoot vanaf de stip de 1-1 binnen. Arsenal moest weer op jacht naar treffers, maar kon geen vuist meer maken. Het grootste gevaar kwam zelfs van Brighton, maar Pascal Gross promoveerde een open schietkans tot inworp.

De Londenaren komen door de puntendeling op 67 punten, drie minder dan nummer vier Tottenham, dat bovendien een beter doelsaldo heeft. Wanneer The Spurs op zondag 12 mei minstens één punt pakken tegen Everton, doet het resultaat van Burnley-Arsenal er niet meer toe.

Poll

Wie wordt er kampioen in Engeland?

(64 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws