Real Madrid verlengt fraaie Bernabeu-serie en kan Atlético Madrid nog achterhalen

Real Madrid verlengt fraaie Bernabeu-serie en kan Atlético Madrid nog achterhalen

05-05-2019 18:17 Laatste update: 18:19

Real Madrid - met Thibaut Courtois in de basis - heeft zondagmiddag een vervolg gegeven aan een fraaie thuisserie. De Madrilenen lieten in de laatste vier uitwedstrijden steeds punten liggen, maar hebben in het eigen Estadio Santiago Bernabeu alweer vijf keer op rij gewonnen.

Nummer vijftien Villarreal moest er zondag aan geloven. Hoewel trainer Zinedine Zidane zondagmiddag meerdere grote namen, zoals Sergio Ramos, Luka Modric, Karim Benzema en Gareth Bale thuis had gelaten, kwam De Koninklijke al na twee minuten op voorsprong. Benzema's vervanger Mariano Diaz profiteerde van geklungel in de opbouw bij Villarreal en schoot met buitenkant rechts binnen: 1-0.

Het antwoord van El Submarino Amarillo liet echter niet lang op zich wachten. Casemiro gaf de bal klungelig weg in de opbouw en Gerard Moreno passeerde Courtois vanuit de tweede lijn: 1-1. Beide ploegen leken met die stand de rust in te gaan, maar op slag van rust kreeg Jesus Vallejo de bal voor zijn voeten na een corner: 2-1. Vlak na de pauze besliste Diaz de wedstrijd door een voorzet van de fraai vrijgespeelde Dani Carvajal binnen te lopen: 3-1. Jaume Costa zorgde in de vierde minuut van de blessuretijd nog voor 3-2, maar die treffer telde alleen nog voor de statistieken.

Voor Real Madrid heeft de zege sportief weinig waarde: de onttroonde Champions League-winnaar is al zeker van een plek in het miljardenbal en kan hooguit nog tweede worden, mits stadgenoot Atlético Madrid zijn laatste twee wedstrijden verliest. Villarreal moet nog voorzichtig vrezen voor degradatie: de Europa League-deelnemer staat vijf punten boven nummer 18 Real Valladolid, dat dit weekend nog in actie komt.