Hemeltergend Manchester United kan Champions League vergeten na afgang

Hemeltergend Manchester United kan Champions League vergeten na afgang

05-05-2019 17:19
2

Manchester United kan deelname aan de Champions League van volgend seizoen vergeten. Huddersfield Town, de al gedegradeerde hekkensluiter van de Premier League, hield de dolende ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer op een gelijkspel: 1-1. Chelsea deed wél goede zaken.

Manchester United speelde in Huddersfield een hemeltergend slechte wedstrijd. Met Alexis Sánchez in de spits liet de ploeg van Solskjaer net als de laatste weken niets zien. Wel gingen de bezoekers uit Manchester rusten met een 0-1 voorsprong, omdat Huddersfield er ook niet veel van bakte. Scott McTominay scoorde na een foutje van doelman Jonas Lössl.

Na een uur spelen ging het alsnog mis voor Manchester United. Onze landgenoot Isaac Mbenza kreeg ruim baan van de United-defensie en maakte zijn eerste doelpunt voor Huddersfield door David de Gea door de benen te passeren. Manchester was niet bij machte om nog met een reactie te komen.

Door het gelijkspel kan nummer zes United geen vierde meer worden. Champions League-voetbal op Old Trafford is volgend seizoen dus uitgesloten.

Chelsea deed op Stamford Bridge wél goede zaken in de race om een Champions League-ticket. De ploeg van manager Maurizio Sarri versloeg Watford met 3-0. Ruben Loftus-Cheek, David Luiz en Gonzalo Higuain maakten de doelpunten. Eden Hazard verzorgde de assist bij de eerste twee goals. Chelsea klimt door de zege naar de derde plaats en staat vijf punten voor nummer vijf Arsenal, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.