Einde van tijdperk: naast Robben vertrekt ook Ribéry, groots afscheid voor tweetal

Einde van tijdperk: naast Robben vertrekt ook Ribéry, groots afscheid voor tweetal

05-05-2019 11:27
1

Franck Ribéry vertrekt na het huidige seizoen bij Bayern München. De Duitse club meldt op het digitale thuis dat het contract van de Fransman niet verlengd zal worden. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk bij de Duitse recordkampioen.

Niet alleen Ribéry houdt het voor gezien na een lange periode in München: eerder kondigde Arjen Robben al aan dat hij na dit seizoen vertrekt. De contracten van het tweetal lopen komende zomer af en zullen in samenspraak niet worden verlengd. "Toen ik naar Bayern kwam, was het als een droom die uitkwam", reageert Ribéry op zijn aanstaande afscheid.

"Het zal niet makkelijk zijn om vaarwel te zeggen, maar we moeten nooit vergeten wat we samen allemaal bereikt hebben. We hebben zoveel gewonnen samen - meer dan twintig prijzen", aldus de Franse basisspeler, die al sinds 2007 onder contract staat bij Bayern. Dit seizoen stond hij tot nu toe tien keer in de basis.

De club kondigt tevens aan dat er in 2020 een groot afscheid zal worden georganiseerd, inclusief afscheidswedstrijd voor de twee routiniers.