'Standard richt haar pijlen op winger van degradatiekandidaat uit Franse Ligue 2'

'Standard richt haar pijlen op winger van degradatiekandidaat uit Franse Ligue 2'

05-05-2019 10:28 Laatste update: 10:39

Michel Preud'homme is vast van plan om het gezicht van Standard Luik te veranderen in de komende mercato. Wisselvallige factoren als Mehdi Carcela en Paul-José Mpoku worden zachtjes naar de uitgang begeleid. Daar moeten natuurlijk enkele vervangers tegenover staan.

Volgens RMC Sport heeft Standard een oogje laten vallen op Aboubakary Kanté. De Franse Gambiaan is een linkervleugelspeler die sinds de zomer van 2017 voor Béziers speelt, een ploeg uit de Franse Ligue 2. In twee seizoenen tijd wist hij daar zestien competitietreffers te maken. Die mooie cijfers zijn ook de scouting van Standard opgevallen. De Rouches zouden hem zelfs al een voorstel gedaan hebben.

Extra voordeel: Kanté is einde contract bij Béziers, dus Standard zou geen transferom moeten betalen. Er zit echter een addertje onder het gras. Als de club zich weet te redden in de Ligue 2, krijgt Kanté er automatisch een jaar contract bij. Eigenlijk moet Standard dus duimen voor een degradatie van Béziers. Dat behoort zeker tot de mogelijkheden, want met nog twee speeldagen te gaan staat de provincieclub voorlaatste.